جی پی اس و چی پی آر اس دو تکنولوژی متفاوت از یکدیگر اند که دارای کارایی های مشابهی هستند. واژه هایی که در دنیای تکنولوژی با یکدیگر دارای تفاوت هایی مشهود و محسوس هستند. در ادامه قصد داریم به بررسی تفاوت بین جی پی اس و جی پی آر اس را بررسی کنیم.

Gps و gprs تکنولوژی هایی مشابه اما متفاوت!

گاهی اوقات در دنیای تکنولوژی برخی از واژه ها شبیه به هم هستند و همین موضوع باعث می شود تا بعضی از عبارات با یکدیگر اشتباه گرفته شوند. جی پی اس هم یکی از مواردی است که معمولا با جی پی ار اس اشتباه گرفته می شود. GPS (جی پی اس) مخفف عبارت Global Positioning Systems به معنای سیستم موقعیت یاب جهانی است.

اما GPRS (جی پی آر اس) مخفف عبارت General Packet Radio Service به معنای خدمات رادیویی بسته های اطلاعاتی می باشد. جی پی آر اس برای برای تماس ویدیویی ، دسترسی به ایمیل ، پیام رسانی چندرسانه ای و غیره استفاده می شود. این دو عبارت تنها از نظر ظاهری کمی شبیه به هم هستند اما اکثر مردم فکر می کنند این دو عبارت، یک معنا دارند.

 

GPS چیست و چه کاربردی دارد؟

GPS یک سیستم ناوبری ماهواره ای است که اطلاعات مکان و زمان را در همه شرایط آب و هوایی فراهم می کند. به عبارتی ساده تر می توان گفت GPS یک شبکه تشکیل شده از 24 ماهواره در مدار زمین است. این سیستم قابلیت های حیاتی را برای کاربران نظامی، مدنی و تجاری در سراسر جهان فراهم می کند و پشتیبانی آن توسط وزارت دفاع دولت آمریکا انجام می شود. البته در صورتی که می خواهید اطلاعات بیشتری نسبت به GPS داشته باشید، می توانید مقاله GPS چیست را مطالعه کنید.

GPS ابتدا فقط برای به ثمر رساندن قسمتی از اهداف نظامی طراحی شده بود اما از سال 1980 به بعد از جی پی اس در موارد دیگر هم استفاده می شود. استفاده از جی پی اس در هر شرایط آب و هوایی، در هر نقطه از جهان و به صورت 24 ساعت شبانه روز امکان پذیر است.

فرق gps و gprs در چیست؟
خوشبختانه هیچ هزینه ای برای استفاده از جی پی اس پرداخت نمی شود. به طور کل از جی پی اس در زمینه های نظامی، کاربردهای نقشه برداری و کاربردهای تجاری استفاده می شود. امروزه استفاده از جی پی اس تنها به کاربردهای نظامی محدود نمی شود و در موارد بسیار زیادی به عنوان راه حل مشکلات روزمره عموم مردم، از آن استفاده می شود.

میتوان گفت استفاه از ردیاب و دستگاه جی پی اس، یکی از مواردی است که بسیاری از نیازهای روزمره مردم را پوشش می دهد. ردیاب کوچک شخصی، یکی از دستگاه هایی است که به لطف وجود تکنولوژی جی پی اس این روز ها بسیاری از مشکلات افراد را حل می کند. از نمونه کاربرد های دستگاه های جی پی اس شخصی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

پیدا کردن موقعیت افراد روی نقشه
کاربرد به عنوان ردیاب کودک و افراد سالمند
استفاده برای کنترل مجرمین
از نمونه ردیاب های دیگر که این روزها به شدت از آن استقبال می شود، می توان به ردیاب سالمند اشاره کرد. کاربرد این دسته از ردیاب های برای کنترل افراد کهنسال و افراد دچار به بیماری آایمر می باشد. هر چند که کاربردهای جی پی اس تنها به موارد ذکر شده محدود نمی شود. اما ساخت انواع ردیاب با استفاده سیستم GPS از مهم ترین کاربردهای سیستم مسیریاب در سالهای اخیر است.

 

GPRS، تکنولوژی انتقال داده است
GPRS یکی از خدمات ارزش افزوده ای است که توسط شرکت های ارائه دهنده سرویس ارتباطات استفاده می شود و امکان انتقال بسته های دیتا دار را در شبکه های موبایل 2G و 3G فراهم می کند. جهت بهره وری از این تکنولوژی باید از PDA یا موبایل هایی استفاده کنید که GPRS را پشتیبانی می کنند.

استانداردسازی GPRS در سال 1994 توسط ETST/SMG شکل گرفت و 3 سال بعد تغییرات ایجاد شده مورد تایید قرار گرفت و این پروسه در سال 1999 به پایان رسید. اکنون با پیشرفت بیشتر شبکه های نسل چهارم، استفاده از GPRS بسیار محدود شده است.

GPRS چه کاربرد هایی دارد؟
اولین قابلیتی که توسط جی پی ار اس فراهم می شود امکان دسترسی دائمی به اینترنت می باشد. همچنین با استفاده از GPRS می توان از خدماتی مانند ، ارسال ایمیل، ارسال و دریافت پیام های چند رسانه ای، استفاده از پیام رسان ها، و ارتباط نقطه به نقطه از طریق IP پرداخت.

اصلی ترین مزیت استفاده از GPRS، سرعت بالاتر نسبت به خطوط ارتباطی داده موبایل است. در بهترین حالت ممکن که سرویس HSCSD فعال باشد، نهایت سرعت 1.44 کیلو بیت می باشد. همچنین سرعت ارتباط داده در خطوط موبایل 9.6 کیلوبیت در ثانیه است. حال با توجه به اینکه سرعت اینترنت در GPRS به 56 کیلو بیت هم می رسد می توان به خوبی متوجه اهمیت این تکنولوژی شد.

صرفه جویی در هزینه ها، مهم ترین مزیت استفاده از GPRS
ویژگی مثبت دیگری که GPRS دارد، این است که باعث می شود در هزینه هایتان صرفه جویی کنید! اگر بخواهیم ساده تر در مورد این قابلیت توضیح بدهیم باید بگوییم که میزان هزینه ای که برای شما برآورد میشود، طبق مقدار اطلاعات ورودی و خروجی محاسبه خواهد شد. حتی اگر ساعت ها اتصالتان با اینترنت قطع نشود و هیچ پیامی ارسال نکنید، هزینه ای برای شما در نظر گرفته نمی شود.

تفاوت کلی GPS و GPRS در چیست؟
GPS توسط ماهواره هایی که دور زمین می چرخند ارتباط برقرار می کند، در صورتی که برج های موجود روی زمین، ارتباط GPRS را تکمیل می کند. همچنین محدودیت های استفاده از GPRS بیشتر است اما درمورد استفاده از GPS می توان ادعا کرد که هرکجا رنگ آسمان پیدا باشد می توانید از GPS استفاده کنید.

در کل می توان این طور گفت که وجه تمایز GPS و GPRS این است که، GPS سیستم ناوبری مبتنی بر ماهواره است. از طرف دیگر ، GPRS برای اعطای خدمات اطلاعاتی مبتنی بر تلفن همراه کار می کند. تفاوت دیگری که میان GPS و GPRS وجود دارد، تاسیسات مورد نیاز برای عملکرد صحیح است. یک جی پی اس برای شروع به کار حداقل به 3 ایستگاه ماهواره و زمینی نیاز دارد. در صورتی که برای شروع به کار جی پی ار اس تنها یک ایستگاه زمینی مورد نیاز است.

شاید در ظاهر، تنها یک حرف تفاوت شکلی دو کلمه GPS و GPRS را شکل می دهد اما شباهت این دو عبارت تنها در ظاهر است و عملکرد آن ها زمین تا آسمان با یکدیگر فرق دارد!


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

پشتی خلیجی سریر پروفیل آلومینیوم چفت برنامه سالانه تدبیر98-99 پاسخ به سوالات حقوقی کارترال زمین چمن مرجع دانشگاهی کشور