روش های نورپردازی: در چند سال اخیر معنای واژه نورپردازی آنقدر گسترش پیدا کرده است، تا حدی که دیگر باید آن را یک شاخه دیگر از علوم دانست و به آن علم نورپردازی گفت.

همان طور که از نگاه یک معمار، زیبایی و جذبه نمای یک ساختمان در طول روز اهمیت فراوانی دارد، زیرا در طول روز اولین فضای ارتباط دهنده ساختمان با محیط اطراف ، نمای ساختمان است. به همان اندازه در شب، نورپردازی آن ساختمان اهمیت پیدا می کند. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در شب از کنار یک ساختمان بسیار با شکوه عبور کرده باشید و زیبایی آن ساختمان تا چند دقیقه تحسین شما را برانگیخته باشد، ولی در طول روز بارها از کنار همان ساختمان عبور کرده باشید و حتی متوجه وجود آن ساختمان هم نشده باشید. دلیلش تنها یک چیز است :

آن ساختمان توسط یک حرفه ای نورپردازی شده است.

نورپردازی در مکان های مختلف اصول و روش های خود را دارد. از نورپردازی در نمای ساختمان، داخل پذیرایی ، آشپزخانه و محوطه حیاط گرفته، تا جاهایی مثل هتل ها، بناهای تاریخی، موزه ها و نمایشگاه ها.

علم نورپردازی علاوه بر محل قرار گیری چراغ ها، به نوع آنها، شدت نوری که دارند و رنگی که تولید می کنند هم توجه دارد و سعی در ایجاد توازن بین محیط و منبع نوری دارد. همچنین یکی دیگر از مشکلات این زمینه عدم تداخل نورهای یک محیط با محیط های اطراف آن است. مثلاً نورپردازی نمای یک ساختمان نباید باعث آزار و اذیت ساکنان آن شود و باید به نحوی ورود نور به داخل ساختمان گرفته شود.

 

امروزه تنوع و توان نور دهی چراغ ها آنقدر زیاد شده که در حقیقت گره کار در تهیه و تامین نور نیست. بلکه تنظیم منابع نوری برای ایجاد محیط مناسب مسئله اصلی ست.

چند نکته که می توان در نورپردازی از آنها بهره گرفت:

  • برای تاکید روی بخش هایی خاص از یک محیط، از نورهای نقطه ای و متمرکز در آن ناحیه استفاده کنید، مثلاً اگر می خواهید شخصی با اولین ورود به اتاق شما توجهش به آکواریومی که در اتاقتان قرار دارد جلب شود، از چراغ های با نور متمرکز روی آن استفاده کنید.

روش های نورپردازی

نورپردازی آکواریوم

  • در نمایشگاه عکس هم از این روش برای تمرکز بیشتر روی تابلوها استفاده می شود. به چراغ های استفاده شده برای تمرکز روی تابلوها توجه کنید.

روش های نورپردازی

نورپردازی نمایشگاه عکس

  • در پذیرایی و مکان هایی که برای مطالعه استفاده می کنید، بهتر است که از نورهای تک رنگ استفاده نکنید، ترکیبی از نورهای زرد و سفید همیشه بهترین گزینه است، که باعث جلوگیری از خستگی چشم ، راحتی و آسایش بیشتر است.
  • نورپردازی می تواند در کوچک یا بزرگ نشان دادن یک اتاق هم تاثیر گذار باشد به این صورت که هر چه اتاق نور کمتری داشته باشد کوچکتر و هرچه نور بیشتری داشته باشد بزرگتر احساس می شود.
  • در نورپردازی نمای ساختمان یا دیوارها، در صورتی که می خواهید ساختمان بلندتر از چیزی که هست به نظر بیاید، باید منابع نوری در زیر دیوارهای نمای ساختمان کار گذاشته شود و نور آن از پایین به بالا بتابد. از این روش برای بلندتر و زیباتر جلوه کردن مجسمه ها هم استفاده می شود. در اینگونه موارد منبع نور نباید به صورت مستقیم دیده شود، تا باعث آزار چشم بیننده نشود.

روش های نورپردازی

روش های نورپردازی

نورپردازی مجسمه

  • آمارها بر اساس سلیقه مشتریان، همواره حاکی از آن است که استفاده از منابع نوری با رنگ های سرد، بیشتر از رنگ های گرم بین مردم طرفدار دارد.
  • در نور پردازی راه پله ها، برای اینکه در شب مشکلی برای قدم زدن نداشته باشید می توان از نورپردازی های سطحی در زیر پله ها استفاده کرد. در این مورد شیلنگ نورانی بهترین گزینه است.

 

شما می توانید با استفاده از نورپردازی یک محیط خسته کننده را به محیط آرامش بخش تبدیل کنید.

 

مرجع : روش های نورپردازی : نورپردازی نمای ساختمان


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : نورپردازی ,ساختمان ,استفاده ,نمای ,محیط ,نوری ,نمای ساختمان ,نورپردازی نمای ,نورپردازی نورپردازی ,منابع نوری ,داشته باشد
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

قالب و افزونه وردپرس معرفي بازي ها و برنامه هاي اندرويدي مهاجرت به آمریکا و کانادا Tasha Barry گروه مهاجرتی امیدار ، مشاوره پذیرش ویزا پشتیبانی از نرم افزارهای من فیلتر شنی دانلود قالب وبلاگ صاحبقران